We weten allemaal dat je in de loop van de tijd hout moet onderhouden.

Je komt echter ook grenenhouten dakramen tegen waarvan de afwerking nooit onderhoud heeft gehad. Dat kan komen doordat het raam ontoegankelijk was of misschien doordat de huiseigenaar niet bepaald een doe-het-zelver.
Het goede nieuws is dat je bij het verbouwen van een zolder een geheel nieuw soort volkunststof dakramen hebt, die na plaatsing geen onderhoud meer nodig hebben. Deze optie is nu werkelijkheid, zelfs voor ruimten met hoge vochtigheid zoals de douche die op zolder wordt aangelegd.
De nieuwe wit gelakte of gecoate dakramen zijn tegen vocht bestand, maar ze kunnen niet op tegen volkunststof, dat tijdens de hele levenscyclus van het raam onderhoudsvrij blijft.

Het nieuwe assortiment wit volkunststof biedt de voordelen als een wit gecoat raam, maar het presteert ook nog eens beter met warm edge-beglazing en een ingebouwde thermische kraag.

Doordat de meeste huiseigenaren al moderne volkunststof ramen hebben die er goed uitzien en weinig zorg vragen, is het een vanzelfsprekendheid om volkunststof dakramen te kiezen als ze hun zolder gaan verbouwen. Helder witte kozijnen passen perfect bij de afwerking van het plafond, wat bijdraagt aan een helder en luchtig interieur. Het bedrijf dat de zolder verbouwt, heeft er ook baat bij dat Keylite zijn producten ontwikkelt met de monteur in gedachten, waardoor ze gemakkelijk te monteren zijn en extra waardevolle eigenschappen hebben.

Zolder van de maand

Bouwer: Shrewsbury Lofts

Gebruikte dakramen: 3 klassieke Keylite tuimelramen 68 cm x 118 cm

Projectdetails: Shrewsbury Lofts werd gevraagd de bovenverdieping van deze garage om te bouwen tot een heldere en luchtige autonome woon- en slaapkamer. Door de eikenhouten kozijnafwerking van het huis en de garage, maakten de klassieke ramen en de dakgootstukken van Keylite de typische donkere kenmerken uit die tijd compleet.