De nieuwste innovatieve oplossingen van Keylite, voor de huidige problemen in de branche, worden ontworpen naar de behoeften van de architect.

Onze nieuwe dakramen zijn geïnspireerd door de behoefte van de ontwerper om warmte-efficiëntie van een gebouw te maximaliseren als hulpmiddel om te voldoen aan bouwvoorschriften door koudebruggen en warmteverlies te verminderen.

Het onderzoek dat Keylite doet naar de impact van dakramen op koudebruggen heeft aangetoond dat veel dakramen worden gemonteerd zonder de aanbevolen isolerende kraag, zodat ze slecht geïsoleerd in daken zitten.

De gepatenteerde oplossing van Keylite voor dit probleem van koudebruggen wordt gevormd door een volkomen unieke uitzettende thermische kraag, die standaard in het dakraamkozijn wordt ingebouwd. Zodra deze kraag wordt geactiveerd, zet hij uit rond het raam en isoleert hij het Keylite-raam in het dak ter voorkoming van koudebruggen.

Deze innovatie is van groot belang, want als de warmte-efficiëntie op andere plekken in het gebouw wordt verbeterd, accentueert dit de zwakte van slechte isolatie op de overige verbindingen, wat dan weer kan leiden tot condensvorming met de kans op vlekken of lelijke schimmels.

Bovenop de garantie van warmteprestaties heeft Keylite de esthetische aantrekkingskracht aan de buitenzijde vergroot door ervoor te zorgen dat de Keylite-dakramen lager dan normaal kunnen worden gemonteerd om een meer gestroomlijnd dak te krijgen.

De Britse bouwkundige autoriteiten hebben toegestaan dat tuimelramen beschikbaar zijn in vurenhout of witgelakte afwerking en andere innovatieve opties zoals ramen met geïntegreerde rolgordijnen, waarbij het rolgordijn in de glas-eenheid zit, met elektrische versies voor maximale zonbeheersing.