Onlangs in het nieuws in het Britse bouwtijdschrift Professional Builder magazine, Geld ligt op zolder is ons thema dat is gewijd aan de jongste ontwikkelingen op het gebied van zolderombouw en daarom brengen we de zolder van de maand. Geniet!

Met het tekort aan huizen in het Verenigd Koninkrijk dat veel huiseigenaren tegenhoudt de stap te zetten naar een andere woning, zoeken steeds meer mensen naar een mogelijkheid om uit te breiden op zolder. Dat wordt aangemoedigd door de extra 20% waarde die dit toevoegt aan het huis, en zelfs nog meer in Londen waar iedere extra centimeter telt.

Dit gerereert een gestage stroom huiseigenaren die allemaal willen dat een aannemer aan de slag gaat met deze projecten. Gespecialiseerde zolderombouwers in het Verenigd Koninkrijk alleen al hebben een omzet van meer dan £180 miljoen, en als je daar de zolders aan toevoegt die zijn omgebouwd door bijklussende bouwvakkers, dan zie je dat dit een aantrekkelijke kans is voor iedereen in de branche.

De ombouw van een zolder kan sterk variëren in complexiteit, afhankelijk van het type dak en de noodzaak om het dak en de vloer extra te steunen. Dan is er nog een hele reeks bouwvoorschriften waar je je aan moet houden, dus gedegen technisch advies is van groot belang.
De keuze van een kwaliteitsdakraam is eveneens een belangrijke stap en er is nu serieuze concurrentie. Kijk naar producten die zijn ontworpen met de montage in gedachten.

Zo heeft Keylite bij voorbeeld alle rompslomp weggewerkt die het montagewerk onnodig moeilijk maakt. Kenmerken als voorgemonteerde beugels en het Flick-fit-detail hebben het werk aanzienlijk eenvoudiger gemaakt.

Geld is altijd belangrijk, dus kijk na hoe hoog de rekening wordt, betaalt u extra voor zaken als een thermische kraag of verzonken inbouw.

Zolder van de maand

Bouwer: Magic Lofts Ltd, Cwmdare, Engeland

Gebruikte dakramen: 3 houten Keylite-tuimelramen 78 cm X 140 cm

Bijzonderheden: Magic Lofts zorgde voor een helder en luchtig interieur in deze gecombineerde slaapkamer/woonzolder. Het was een uitdaging om het maximale uit deze smalle 8 meter lange zolder te halen, dus om de vloerruimte optimaal te benutten hebben ze een dakkapel gebouwd om het trappenhuis in onder te brengen.