Laten we eerlijk zijn, een zoldertrap uitzoeken, is niet bepaald spannend. Er zijn echter wel een paar zaken waar u eht op moet letten als u overgaat tot aankoop. Er zijn verschillende belangrijke kenmerken van een zoldertrap.

Hier zijn onze 4 zaken waar u op moet letten als u een zoldertrap uitzoekt.

Kies de juiste maat voor uw zolder

Het eerste wat u moet doen, is uw zolderruimte opmeten om te bepalen welke laddermaat vereist is. U zult zien dat er veel verschillende afmetingen zijn waaruit u kunt kiezen, dus is het van groot belang dat u de juiste maat ladder vindt voor uw zolder.

U zult ook moeten bepalen of u een ladder met 3 of 4 segmenten nodig heeft. Ook nu weer hangt dit af van de grootte van uw ruimte.

Montagegemak

Een ander punt om te bekijken is het ontwerp van de zoldertrap wat betreft de vraag hoe eenvoudig de montage is. Het beter het ontwerp, hoe eenvoudiger en sneller de trap te monteren is.

Eenvoudiger montage betekent dat de monteur sneller klaar is, wat inhoudt dat de montage goedkoper is voor de huiseigenaar. Eenvoudig.

Veiligheid

Ook dit lijkt voor de hand liggend, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Als het aankomt op veiligheid, onthoud dan dat niet alle producten gelijk zijn. Als het aankomt op veiligheid, zijn hier een aantal punten waar u op moet letten:

  • Slipvaste treden. Dit zijn feitelijk strips die op de treden zitten voor extra stabiliteit en veiligheid.
  • Verzonken vergrendelingssysteem. Dit zorgt ervoor dat de trap niet naar beneden en op u valt als u het luik opent. De trap blijft op zijn plek totdat u hem losmaakt.
  • Voorgemonteerde leuning. Ga op zoek naar een zoldertrap die dit heeft. Het zorgt voor belangrijke houvast als u de trap omhoog en omlaag gaat. Met andere woorden, minder kans op vallen en dus verwondingen.

Energiezuinig

Waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als een belangrijke factor bij het uitzoeken van een product als dit.

Volgens het Britse National Insulation Association, de Nationale Isolatie Vereniging, gaat echter 25% van alle warmte in het gemiddelde huis verloren door de zolder (NIA). Kijk zodoende altijd naar de energiezuinigste zoldertrap om op de kosten van energie te besparen.

Zoek naar een product dat een volledig geïsoleerd luik heeft met een lage U-waarde en een dichting heeft rondop het luik voor extra isolatie.

Download Certificaat het assortiment hier.